Trei bărbaţi, membri ai unei grupări specializate în furturi din locuinţe, au fost reţinuţi de poliţiştii din Ilfov în cazul spargerii casei fostului lider PSD Marian Vanghelie din localitatea Ghermăneşti. Din locuinţa acestuia, au fost furate bijuterii, ceasuri şi un tablou, prejudiciul fiind estimat la 300.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Judeţeană Ilfov a anunţat că, miercuri, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au făcut patru percheziţii la domiciliile mai multor persoane, membrii unei grupări specializate în furturi din locuinţă.
 
 
Percheziţiile au avut loc în municipiul Bucureşti (3) şi în judeţul Teleorman (1).
 
"În fapt, în noaptea de 20/21 ianuarie a.c., în jurul orelor 03:30, persoana vătămată a sesizat faptul că persoane necunoscute ar fi pătruns prin forţarea unei ferestre din material pvc, în locuinţa sa din satul Ghermăneşti, Staţiunea Snagov, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv bijuterii, ceasuri şi un tablou, prejudiciul fiind estimat la 300.000 de euro", arată sursa citată.
 
În urma investigaţiilor, s-a stabilit că fapta a fost comisă de membrii unei grupări infracţionale, specializată în furt din locuinţe.
 
Astfel, poliţiştii ilfoveni au identificat 3 bărbaţi, cu vârste între 40 şi 48 de ani, bănuiţi de comiterea furtului reclamat.
 
În urma percheziţiilor, 4 persoane au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, pentru cercetări.
 
Totodată, poliţiştii au ridicat mai multe bunuri, respectiv suma de 7.300 de lei, ceasuri şi bijuterii, în vederea continuării cercetărilor.
 
În urma probatoriului administrat, poliţiştii din Ilfov i-au reţinut pe cei 3 bărbaţi pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de joi să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea cu propuneri de arestare preventivă.
 
Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, activitatea de urmărire penală efectuându-se sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Casa fostului lider PSD Marian Vanghelie, situată în localitatea Ghermăneşti, a fost spartă, acesta reclamând, printre altele, furtul tabloului ”Cap de copil” de Gheorghe Petraşcu, dispariţia a două ceasuri. a unor butoni şi a unor bijuterii.

Marian Vanghelie spunea că el nu era acasă când a fost comis furtul, dar că erau acasa soţia sa, copilul şi soacra, ceea ce i se pare foarte îngrijorător.

Tocmai din acest motiv, fostul primar al sectorului 5 afirma că îşi doreşte ca persoanele care i-au intrat în casă să fie prinse.

El preciza că poliţiştii au vizionat imaginile de pe camerele de luat vederi şi că desfăşoară cercetări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.