Trei bărbaţi din Craiova au fost arestaţi pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 6 aprilie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, împreună cu un procuror D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Craiova, au efectuat 5 percheziţii domiciliare, în judeţul Dolj, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat şi şantaj”, a transmis, miercuri, IGPR.

Sursa citată a precizat că trei bărbaţi, din municipiul Craiova, cunoscuţi în implicarea în fapte cu violenţă, sunt bănuiţi că, începând cu luna martie 2023, ar fi constituit un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat, în municipiul Craiova, în scopul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

”Aceştia ar fi acţionat coordonat, în vederea recuperării unor sume de bani provenite din împrumuturi acordate cu dobândă, prin exercitarea de ameninţări şi acte de violenţă asupra persoanei vătămate, procentele percepute ca dobândă fiind cuprinse între 10 şi 20%. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite şi ridicate sume de bani, două arme letale, cu glonţ, din categoria celor supuse autorizării, una dintre acestea fiind încărcată, precum şi mai multe cartuşe de calibrul 7,65 mm., toate deţinute ilegal”, a mai precizat sursa citată.

Poliţiştii explicat că, în urma probatoriului administrat, la datele de 6 şi 9 aprilie, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, iniţial a doi dintre bărbaţi şi, ulterior, a celui de-al treilea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, şantaj şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

”La datele de 7 şi 10 aprilie a.c., a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj, fiind dispusă măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, faţă de cei trei bărbaţi”, a mai transmis IGPR.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.