Trei bărbaţi din judeţul Constanţa care au înşelat un bătrân din Craiova, prin metoda COVID, spunându-i că un membru al familiei acestuia infectat cu Sars-Cov-2 are nevoie de tratament, şi au primit astfel 60.000 de lei şi 60.000 de euro, au fost prinşi de poliţişti cu focuri de armă, în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Judeţeană Dolj a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că în municipiul Bucureşti a fost organizat un flagrant pentru prinderea a trei persoane bănuite de înşelăciune, activitatea desfăşurându-se în cadrul unui dosar penal de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. 
 
“În fapt, trei bărbaţi din judeţul Constanţa sunt bănuiţi că la data de 01 martie 2022, prin inducerea în eroare, ar fi contactat telefonic o femeie de 70 de ani, din municipiul Craiova, pe care ar fi încercat să o determine să le înmâneze suma de 10.000 de lei, sub pretextul asigurării tratamentului fiicei sale, infectată cu Sars Cov 2 şi aflată în stare gravă la un spital din Craiova. Întrucât femeia a avut dubii cu privire la cele solicitate de bărbaţi, aceasta a refuzat să le înmâneze banii, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune”, se arată în comunicat.
 
Cei trei au sunat şi la un bărbat, tot din Craiova, iar acesta le-a dat bani. 
 
"În cursul aceleiaşi zile, bărbaţii ar fi contactat telefonic un bărbat, de 84 de ani, tot din municipiul Craiova, căruia i-ar fi prezentat o situaţie nereală şi de la care ar fi primit suma de 60.000 de lei şi 60.000 de euro, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune”, au mai precizat poliţiştii din Dolj.
 
În urma cercetărilor, în cursul nopţii de miercuri spre joi, cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul  Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a fost organizat un flagrant delict, în municipiul Bucureşti. Pentru prinderea bărbaţilor respectivi a fost folosit şi armamentul din dotare, iar poliţiştii au executat foc în plan vertical. 
 
Cei trei bărbaţi au fost reţinuţi pentru înşelăciune.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.