Trei bărbaţi din SUA sunt cercetaţi de către poliţiştii vasluieni după ce unul dintre aceştia a fost prins fără drept în incinta unităţii militare de la Bârlad. Americanii le-au spus anchetatorilor că se aflau în căutarea cimitirului evreiesc din municipiu şi ar fi intrat în interiorul garnizoanei ghidaţi de GPS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii vasluieni au întocmi dosar penal pe numele a trei bărbaţi cu cetăţenie americană pentru violarea şi tentativă de violare a sediului profesional, în urma pătrunderii, fără drept, a unuia dintre aceştia în incinta unităţii militare din Bârlad.

Tânărul de 28 de ani părea să caute ceva în curtea garnizoanei când a fost somat de către un angajat al unităţii militare să părăsească imediat zona.

Ulterior, militarii au constatat, în momentul în care l-au condus pe bărbat în afara incintei garnizoanei, că afară, lângă gard, se aflau alţi doi cetăţeni americani, respectiv tatăl tânărului, un bărbat de 56 de ani, şi unchiul său, de 55 de ani.

Toţi cei trei bărbaţi au fost duşi la sediul Poliţiei Bârlad, instituţie care a declanşat o anchetă în acest caz. În prezenţa unui translator autorizat, americanii au spus poliţiştilor că se aflau în căutarea unui cimitir evreiesc, acolo unde ar avea rudele îngropate, în condiţiile în care doi dintre ei sunt născuţi în judeţul Vaslui. Tânărul de 28 de ani le-a explicat anchetatorilor că a ajuns în incinta unităţii militare ghidat de GPS, în condiţiile în care garnizoana Bârlad se află în vecinătatea cimitirului evreiesc pe care l-ar fi căutat. În plus, pentru susţinerea celor afirmate, americanii au prezentat documente şi fotografii.

”Conform procedurilor, pe numele tânărului tânărului de 28 de ani a fost întocmit dosar penal pentru violarea sediului profesional, în timp ce ceilalţi doi bărbaţi vor fi cercetaţi pentru tentativă la această infracţiune. Cercetările sunt continuate în acest caz, urmând ca, la finalizarea acestora, să se facă propunerea către Parchet”, a declarat, luni, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Silvia Manta.

Anchetatorii nu au dispus nicio măsură împotriva cetăţenilor americani.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.