Poliţiştii de frontieră de la Giurgiu, împreună cu angajaţi ai Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unui control făcut într-un camion, cantitatea de 22.700 de kilograme de deşeuri metalice. În documentele de însoţire a mărfii, au fost constatate nereguli privind locul unde aceasta ar fi trebuit să fie descărcată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, marţi dimineaţă, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, poliţiştii de frontieră au controlat, pe sensul de intrare în ţară, un ansamblu rutier condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 59 de ani.

"Ansamblul rutier era încărcat cu deşeuri tip şpan metalic în amestec cu pilititură metalică şi avea ca punct de destinaţie sediul unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Sălaj. Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, lucrătorii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Giurgiu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu", arată Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

În urma verificărilor, s-a constatat că este vorba despre 22.700 de kilograme deşeuri metalice, iar documentele de notificare pentru circulaţia transfrontalieră prezentau neconcordanţe privind punctul de destinaţie.

De asemenea, echipa comună de control a constatat că, deşi codul de identificare alocat deşeurilor în cauză indica deşeuri de metale şi aliaje în formă nedispersabilă, în fapt, încărcătura conţinea materiale dispersabile - pilitură/praf.

Ca urmare, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest camion.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.