Traficul rutier de pe Drumul Naţional 7 a fost supravegheat din elicopter, timp de şase ore, fiind constatate 57 de abateri, în principal depăşire neregulamentară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În data de 14 septembrie, în intervalul orar 15:00-21:00, poliţiştii rutieri din cadrul Servicului Rutier, Biroului Rutier Râmnicu Vâlcea şi Poliţiei oraşului Călimăneşti au desfăşurat o acţiune preventiv-reactivă pentru creşterea vizibilităţii şi reducerea riscului rutier pe DN 7(E81), km 157-239, cu sprijinul a 3 lucrători din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., care au survolat şi supravegheat traficul rutier cu un elicopter dotat cu aparatură pentru înregistrarea abaterilor la regimul rutier”, a transmis, joi, IPJ Vâlcea.  

Sursa citată a precizat că acţiunea a avut ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special pentru combaterea nerespectării regulilor privind depăşirea şi regimul legal de viteză. 

”Echipajele auto de poliţie rutieră aflate în trafic au beneficiat de sprijin aerian, cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., în scopul monitorizării modului în care se desfăşoară traficul rutier de pe Drumul  Naţional 7, în care s-a aflat şi un poliţist rutier care a transmis informaţii utile echipajelor de poliţie rutieră aflate la sol pentru a interveni prompt, în vederea depistării celor care au încălcat normele rutiere”, a mai transmis sursa citată.   

Au fost constatate 57 de abateri, cele mai multe pentru depăşire neregulamentară (10),  nerespectarea regimului legal de viteză (6), neacordare prioritate vehicule(2), neacordare prioritate pietoni(1), iar 38 pentru alte nereguli. 

De asemenea, au fost controlate 78 de autovehicule, au fost legitimate 92 de persoane şi au fost efectuate 31 de testări de alcool şi o testare de droguri. 

”Poliţiştii au reţinut 2 certificate de înmatriculare şi 14 de permise de conducere,  dintre care 10 pentru depăşire neregulamentară, 2 pentru neacordare prioritate vehicule, 1 pentru neacordare prioritate pietoni şi unul pentru alte abateri”, a mai transmis POliţia Vâlcea.   

Abaterile privind depăşirile neregulamentare pe DN 7(E81) au fost filmate cu tehnica montată pe elicopter şi comunicate echipajelor la sol pentru oprirea autovehiculelor şi aplicarea măsurilor legale conducătorilor auto. 

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.