Traficul rutier pe drumul naţional DN 11 Bacău - Braşov se desfăşoară cu dificultate, miercuri seară, în dreptul comunei băcăuane Oituz, de la graniţa cu judeţul Covasna, din cauza aluviunilor de pe şosea adunate de pe versanţi în urma unei ploi torenţiale. Zeci de pompieri intervin în zonă cu motopompe, în condiţiile în care au fost inundate şi patru gospodării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 35 de pompieri, sprijiniţi de autorităţile din comuna băcăuană Oituz şi de către angajaţi ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, intervin pentru curăţarea carosabilului de pe drumul naţional DN 11, în zona localităţii Ferestrău, colmatat în urma ploii torenţiale din cursul după-amiezii de miercuri. De asemenea, o parte din forţele de intervenţie lucrează pentru evacuarea apei din curţile şi beciurile a patru gospodării afectate de inundaţii.

”În zona afectată, acţionează 36 de pompieri militari, cu şase motopompe, una de mare capacitate, şi tot atâtea mijloace auto, unele de primă intervenţie. De asemenea, există şi două utilaje de la Compania de Drumuri Naţionale şi unul de la primăria din Oituz”, a declarat, miercuri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu.

Pompierii au intervenit în comuna Oituz şi cu o zi în urmă, atunci când 13 curţi şi şapte beciuri din localitatea Poiana Sărată au fost inundate din cauza ploilor torenţiale de marţi după-amiază. De asemenea, traficul a fost perturbat ca urmare a materialului lemnos adus de torenţi pe drumul naţional Bacău - Braşov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.