Poliţiştii au constatat 25 de infracţiuni, au aplicat peste 580 de amenzi şi au ridicat tone de peşte şi icre, în urma acţiunilor din ultima săptămână, pentru protejarea fondului piscicol şi prevenirea braconajului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În perioada 26 ianuarie – 1 februarie, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică a Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat pentru protejarea fondului piscicol şi prevenirea braconajului.

Au fost organizate 219 acţiuni punctuale, fiind verificate 244 de societăţi comerciale de comercializare a peştelui şi a produselor din peşte, 48 de amenajări piscicole/ sau asociaţii de profil şi 168 de pieţe sau târguri.

În urma acţiunilor desfăşurate, echipele de control au constatat 25 de infracţiuni prevăzute de legislaţia privind pescuitul şi acvacultura, pentru care sunt cercetate 22 de persoane şi au aplicat 586 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 5.000 de lei. 

Împotriva a două persoane cercetate s-au dispus măsuri preventive.

De asemenea, au indisponibilizat şi confiscat 1.347 de kg. de peşte proaspăt, 1.700 de kg. de icre,  51 de plase de pescuit tip setci monofilament şi din fir textil, 2 ambarcaţiuni, 5 motoare de ambarcaţiune şi un rezervor de ambarcaţiune.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.