Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Timişoara au făcut percheziţii, pe raza judeţului Timiş, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializate în punerea în circulaţie de valori falsificate străine şi înşelăciune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În această dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor Timişoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Timiş. Percheziţiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări faţă de 5 persoane, cu vârste cuprinse între 20 şi 53 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, punerea în circulaţie de valori falsificare străine şi înşelăciune", anunţă Poliţia.

În fapt, din ianuarie 2018 şi până în prezent, un tânăr de 20 de ani, ar fi racolat persoane apropiate şi de încredere, apelând în special la membrii familiei, pentru plasarea de bancnote contrafăcute din cupiura de 50 de euro, având aceeaşi serie.

Banii erau puşi în circulaţie la mici comercianţi de cartier sau la persoane despre care aveau cunoştinţă că au mai cumpărat valută în trecut, metoda folosită fiind cea a schimbului valutar, motivând că nu deţin bancnote în monedă naţională necesară plăţii unor facturi sau cheltuieli curente. Bancnotele contrafăcute erau încasate uşor de persoane nefamiliarizate cu acest tip de valută.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 3.500 de euro în bancnote contrafăcute.

Poliţiştii au pus în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.