Un bărbat de 59 de ani a murit, vineri noaptea, într-un incendiu izbucnit la un atelier de tâmplărie de la mănăstirea Sfântul Pantelimon din localitatea Siliştea Gumeşti, judeţul Teleorman. Intervenţia pompierilor a durat aproape şapte ore.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Potrivit ISU Teleorman, în jurul orei 00.30, pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, pompierii militari au fost alertaţi de producerea unui incendiu izbucnit la un atelier de tâmplărie din curtea mănăstirii Sf. Pantelimon, din localitatea Siliştea Gumeşti. La faţa locului s-au deplasat patru echipaje de la Detaşamentul Roşiorii de Vede, cu două autospeciale de stingere, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, un echipaj de la Punctul de lucru Dobroţeşti cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, o autocisternă cu apă de la Detaşamentul de Pompieri Zimnicea şi o autospecială cu apă de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Siliştea. 
  
La sosirea forţelor de intervenţie focul se manifesta generalizat, la întreaga construcţie, pe o suprafaţa de aproximativ 500 mp, fără pericol de extindere la alte imobile deoarece acestea erau amplasate la o distanţă mai mare. 
 
În interiorul atelierului au fost trei persoane, două dintre ele reuşind să iasă la timp, una fiind însă prinsă de incendiu, pierzându-şi viaţa. Victima este un bărbat de aproximativ 59 de ani, care lucra acolo. 
  
Pompierii militari au reuşit să stingă în totalitate focul după aproape şapte ore de intervenţie. 
  
Au ars ori au fost distruse bunuri estimate la o valoare de 100.000 de lei, reprezentând acoperişul atelierului, realizat din astereală din lemn învelită cu ţiglă ceramică, mai multe aparate şi maşini electrice de prelucrare a lemnului, trei butelii de gaz, două autoturisme parcate în apropiere, 8 tone de lemne de foc şi tablourile electrice trifazice. 
  
Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a reieşit că focul a izbucnit cel mai probabil de la un cablu electric defect care alimenta aparatele de prelucrare a lemnului. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.