Sute de gospodării şi sute de hectare de teren agricol din 20 de localităţi ale judeţului Teleorman au fost afectate de inundaţii, peste zece case din mai multe localităţi fiind avariate, iar şase persoane au fost evacuate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman,  în mai multe localităţi ale judeţului apa a început să se retragă, cu toate acestea 20 de localităţi sunt în continuare afectate de inundaţii.

Printre cele mai dificile situaţii se înregistrează la Drăgăneşti Vlaşca, unde cinci case au fost avariate, şase persoane au fost evacuate, locuind la rude,31 de anexe gospodăreşti, trei obiective socio-economice, două podeţe au fost inundate, şi la Orbeasca, unde şase case au fost avariate, şase anexe gospodăreşti, 99 de curţi, un pod şi două podeţe au fost afectate de inundaţii.

De asemenea, printre localităţile care au avut cel mai mult de suferit în urma inundaţiilor sunt Ciolăneşti (30 curţi inundate, 5 podeţe, aproximativ 280 hectare teren arabil şi 75 hectare păşune, 90 fântâni, aproximativ 250 metri din DJ 703 acoperit cu apă, însă traficul rutier nu este restricţionat), Tătărăşti de Sus (160 hectare teren arabil, 90 hectare păşune, 120 hectare pădure, aproximativ doi kilometri drum forestier, 80 curţi afectate, 50 anexe gospodăreşti şi 80 beciuri inundate), Necşeşti ( 33 anexe gospodăreşti, 51 curţi,  70 hectare teren arabil, 3,3 kilometri de drum comunal, 172 fântâni, 102 hectare păsuni/fâneţe  şi două podeţe, au fost afectate de ape).

Pompierii din cadrul ISU Teleorman acţionează în cinci localităţi cu motopompe pentru scoaterea apei, iar pe digul de vest al Lacului Suhaia sunt efectuate lucrări de protectie taluz pe o lungime de 120 de metri cu saci cu nisip şi folie

“Situaţia din localităţile afectate de inundaţii este atent monitorizată de către autorităţile locale şi judeţene, pe teren fiind în permanenţă membrii CJSU Teleorman, primarii localităţilor afectate şi reprezentanţii SGA Teleorman, în vederea luării măsurilor necesare şi coordonării intervenţiilor pentru limitarea pagubelor materiale şi evitarea punerii în pericol a vieţii cetăţenilor”, se arată în comunicat.

Autorităţile recomandă cetăţenilor din localităţile afectate să nu consume apă din fântâni deoarece multe dintre acestea au fost inundate, existând pericol de îmbolnăvire.

Sursa citată menţionează că dacă locuitorii au probleme în alimentarea cu apă potabilă, cu alimentele sau medicamentele să solicite sprijinul autorităţilor locale.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.