Peste 30 curţi şi anexe gospodăreşti, 400 de metri de străzi comunale, baza sportivă a unei şcoli şi şase hectare de teren arabil au fost inundate într-o localitate din judeţul Teleorman deoarece din cauza precipitaţiilor din ultima perioadă un râu s-a revărsat. În zonă au acţionat aproape 40 de pompieri, cu mai multe autospeciale şi motopompe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă, râul Câlniştea s-a revărsat şi a inundat 27 de curţi sau grădini, nouă anexe gospodăreşti din localitatea Drăgăneşti Vlaşca, baza sportivă a şcolii gimnaziale, aproximativ 400 metri de străzi comunale şi circa 6 hectare de terenuri arabile.

Pentru gestionarea acestei situaţii de urgenţă, a fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă care a trimis în zona afectată de inundaţii un buldoexcavator, un excavator, un tractor cu remorcă, o motopompă, o vitanjă şi 8 persoane. În sprijinul acestora, ISU Teleorman a deplasat cinci motopompe, două autocamioane, o autospecială de intervenţie, un microbuz, trei autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi un număr de 37 de pompieri militari.

“Acţiunea forţelor şi mijloacelor de intervenţie mobilizate la faţa locului s-a materializat prin evitarea producerii unor pagube materiale la locuinţele din apropierea râului Câlniştea. De aseară, nivelul apei a început să scadă, fapt pentru care forţele de intervenţie au fost retrase parţial, monitorizarea evoluţiei hidrologice fiind asigurată în continuare de membrii CLSU şi doi pompieri militari cu două motopompe”, au precizat reprezentanţii ISU Teleorman.

Pentru coordonarea echipelor din localitatea Drăgăneşti Vlaşca şi luarea măsurilor care se impuneau, la faţa locului au fost prezenţi subprefectul Judeţului Teleorman şi conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a mai precizat sursa citată.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.