Doi bătrâni, soţ şi soţie, au fost răniţi, marţi, în urma unei explozii produse în locuinţa acestora din Saelele, judeţul Teleorman. Bărbatul a rămas prins sub dărâmături, cei doi fiind ajutaţi, până la sosirea forţelor de intervenţie, de un pompier vecin cu ei. Victimele au suferit arsuri pe braţe şi pe faţă, fiind transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe din Alexandria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, marţi s-a produs o explozie la o locuinţă din localitatea Saelele, neurmată de incendiu, însă rezultată cu două victime, soţ şi soţie, de 74 de ani. Bărbatul era prins sub dărămâturi.

"Norocul victimelor a fost ca unul dintre vecini să fie un pompier cu experienţă, din cadrul Detaşamentului Turnu Măgurele, plt. maj. Şatran Mihai Cătălin, şef gardă intervenţie şi stingere, care (...) a sărit în ajutorul celor două persoane", arată ISU Teleorman.

FOTO: ISU Teleorman
FOTO: ISU Teleorman

Pompierul a sunat la 112 şi a cerut intervenţia unui echipaj de descarcerare şi a două echipaje medicale.

"Până la sosirea acestora, împreună cu câţiva dintre vecini, pe care i-a mobilizat rapid în jurul său, a reuşit să-l elibereze pe bărbat de sub elementele de construcţie dărâmate de suflul exploziei, acordându-le apoi primul ajutor celor două victime, ambele cu arsuri de gradul II la nivelul feţei şi membrelor superioare", menţionează sursa citată.

Din primele verificări făcute şi din relatările proprietarilor a reieşit că explozia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze de la o butelie defectă, deflagraţia producându-se la momentul aprinderii becului din încăpere.

Cele două persoane rănite au fost preluate de un echipaj SMURD Turnu Măgurele şi unul SAJ Teleorman, au primit primul ajutor calificat şi au fost transportate la U.P.U. Alexandria pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.