O tânără de 28 de ani a fost reţinută de poliţiştii din Capitală, fiind suspectată că a folosit copiile unor acte de identitate găsite într-o cameră de hotel din Cluj-Napoca, în vară, pentru a comanda telefoane mobile de pe site-urile unor companii de telefonie. Ea a fost prinsă în flagrant când primea un telefon comandat în acest fel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Capitalei, în 12 noiembrie, poliţiştii de la Secţia 9 au fost sesizaţi de o femeie despre faptul că o persoană necunoscută, folosindu-se de copia cărţii sale de identitate, a comandat un telefon mobil şi un abonament de pe site-ul unei companii de telefonie mobilă, valoarea prejudiciului fiind estimată la 4.500 de lei.

Din datele şi probele administrate, a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta ar fi fost săvârşită de o tânără, în vârstă de 28 de ani.

"Astfel, s-a procedat la supravegherea celei în cauză, iar la data de 18 noiembrie a.c. a fost prinsă în flagrant de poliţişti, în timp ce primea un telefon comandat anterior prin substituirea în fals a identităţii altei persoane, după plasarea unei comenzi online la o companie de telefonie mobilă", arată Poliţia Capitalei.

În urma investigaţiilor, a reieşit că tânăra, prin falsificarea unor copii ale unor cărţi de identitate pe care le-a găsit într-o cameră de hotel din municipiul Cluj-Napoca în vara anului 2019, cu ocazia participării la un festival de muzică, ar fi plasat comenzi online după care se prezenta şi ridica telefonul mobil, atribuindu-şi o identitate falsă.

Tot în 18 noiembrie, au fost făcute două percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi Cluj-Napoca, în urma cărora au fost ridicate mai multe cartele, care ar fi fost folosite în realizarea activităţii infracţionale.

Cercetările continuă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals informatic şi tentativă la fraudă informatică, tânăra fiind reţinută şi urmând a fi prezentată în faţa magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.