Tânăra de 21 de ani care a ajuns în stare gravă la spital, pe 30 decembrie 2016, cu fractură deschisă de craniu, după ce, în timp ce se afla pe trotuar, în dreptul unei treceri de pietoni, a fost lovită de un indicator rutier doborât de o maşină într-o intersecţie din municipiul Vaslui, a murit în unitatea medicală din cauza leziunilor suferite. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă pe numele şoferului de 19 ani care a provocat accidentul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, tânăra a fost transportată în stare critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, fiind ulterior transferată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. După două zile în care a fost ţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor, tânăra a fost declarată decedată de către medicii unităţii spitaliceşti ieşene, în noaptea de duminică spre luni.

"În cursul zilei de luni, Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Rutiere Vaslui a fost informat de către unitatea medicală unde era internată victima accidentului despre decesul tinerei. În consecinţă, poliţiştii au dispus efectuarea autopsiei la Institutul de Medicină Legală Iaşi pentru stabilirea cazuelor decesului", a declarat, luni, pentru News.ro responsabilul mass-media al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

În urma morţii tinerei, poliţiştii au schimbat încadrarea juridică a faptei comise de către tânărul de 19 ani din vătămare corporală din culpă în ucidere din culpă.

Ancheta poliţiiştilor a mai stabilit că, în momentul producerii accidentului, tânărul nu consumase băuturi alcoolice, iar acesta ar fi intrat în indicatorul rutier, în sensul giratoriu din zona ICIL, din cauza vizibilităţii reduse, în condiţiile în care geamurile maşinii erau aburite întrucât tocmai îşi spălase maşina la o spălătorie din zonă. Şoferul a lovit cu maşina indicatorul care semnaliza trecerea de pietoni din faţa Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, iar în cădere semnul metalic de circulaţie a lovit-o pe tânăra de 19 ani care circula pe trotuar.

”Victima prezenta o fractură deschisă de craniu, cu hemoragie puternică şi evisceraţie de creier. Tânăra a fost transportată în comă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după zeci de minute de resuscitare, şansele de supravieţuire fiind reduse”, declara purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, medicul Dan Ungureanu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.