Tânăra de 20 de ani care a murit, sâmbătă noapte, în timpul unui concert în cadrul serbărilor unui brand de bere, organizate în Piaţa Dacia din Buzău, suferea de astm, făcând un stop cardio-respirator. Organizatorul evenimentului nu a asigurat o ambulanţă în zonă, ci a existat doar o rulotă cu voluntari pentru acordarea primului ajutor, medicii legişti spunând că, dacă s-ar fi intervenit rapid, fata ar fi putut fi salvată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medicii legişti buzoieni au stabilit, în urma necropsiei, că tânăra a făcut o criză de astm, provocată cel mai probabil de un alergen.

”Rezultatul necropsiei a confirmat diagnosticul iniţial de la prezentarea în UPU, adică o stare de rău astmatic soldată cu un stop cardio-respirator. Cel mai probabil, criza a fost declanşată de un alergen la care fata era sensibilă, am înţeles că a folosit şi două pufuri de Ventolin. În astfel de crize de astm şansele sunt mari doar dacă primul ajutor specializat este foarte aproape de dânsa. Dacă au trecut deja 10-15 minute, rezolvarea problemei are un procent de reuşită destul de mic”, a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Stanciu Paraschiv.

La spectacolul organizat la sfârşitul săptămânii trecute în Piaţa Dacia din Buzău, organizatorul evenimentului nu a solicitat, potrivit directorului Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Luana Zissu, o salvare în zonă, aşa cum s-a întâmplat anii trecuţi. La faţa locului a existat doar o rulotă cu voluntari pentru acordarea primului ajutor.

Tinerei de 20 de ani i s-a făcut brusc rău, sâmbătă noapte, în timp ce asista la concertul unei trupe, pe scena amenajată în Piaţa Dacia din Buzău, în cadrul unor manifestări organizate de un brand de bere. Fata, care abia terminase liceul, era însoţită de prietenul ei.

Iniţial, aceasta a primit ajutor de la voluntarii aflaţi în rulotă, ambulanţa solicitată de un poliţist local ajungând după câteva minute.

Martorii au declarat că în momentul în care salvarea a ajuns la faţa locului extremităţile fetei începuseră deja să se învineţească.

Medicii de la Ambulanţă au preluat-o în stare de inconştienţă pe fată şi au transportat-o la spital. Personalul Serviciului de Ambulanţă Judeşean Buzău a făcut manevre de resusictare timp de 45 de minute, însă tânăra nu şi-a mai revenit, fiind declarat decesul.

Imediat după moartea tinerei, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru moarte suspectă, însă având în vedere rezultatul necropsiei încadrarea faptei ar putea fi schimbată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.