Un tânăr de 25 de ani a ajuns la spital, marţi dimineaţă, după ce s-a aruncat de la etajul al doilea al unui bloc din Oradea, dintr-un apartament în care avea loc un incendiu. Pompierii au evacuat locatarii de la etajele superioare, din cauza fumului, o femeie şi fiica acesteia fiind transportate la spital după ce s-au intoxicat uşor. În urma cercetărilor s-a stabilit că focul ar fi fost pus intenţionat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Crişana", marţi dimineaţa, în jurul orei 5.00, un apelant al numărului unic 112 a informat că o persoană s-a aruncat de la etajul al doilea al unui bloc de locuinţe de pe strada Piaţa Nucetului din municipiul Oradea. Astfel, au fost alertate echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, echipajul de pompieri militari paramedici al Detaşamentului 2 Oradea, precum şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Victima, un bărbat în vârstă de 25 de ani, a fost evaluată şi asistată de echipajele medicale, fiind transportată, în cod galben medical, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

La câteva minute după primirea primului apel, dispeceratul ISU a fost sesizat, tot prin 112, că din apartamentul respectiv ieşea fum, astfel că au fost trimise trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi o autospecială de lucru la înălţime.

Totodată, au fost evacuate persoanele care locuiau la etajele trei şi patru, întrucât fumul dens inundase casa scării, pătrunzând şi în unele apartamente. Unei femei şi fiicei acesteia, care s-au intoxicat uşor cu fum, le-au fost acordate îngrijirile necesare, acestea fiind transportate ulterior la spital.

Pompierii militari au localizat şi au lichidat incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea flăcărilor la celelalte apartamente. În urma incendiului, au ars mobilierul din dormitor, 3 ferestre, o uşă şi mobilier din bucătărie, iar din cauza fumului dens şi a temperaturilor ridicate s-au degradat zugrăveala din apartament şi corpuri de mobilier din sufragerie şi baie.

În urma cercetărilor s-a stabilit că incendiul a fost provocat, cel mai probabil.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.