Tânărul de 23 de ani care a înjunghiat mortal un poliţist în Gara Burdujeni, din Suceava, a fost reţinut, în noaptea de joi spre vineri, sub acuzaţia de omor. Bărbatul şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor, refuzând să o justifice în vreun fel, în condiţiile în care a afirmat că nu îl cunoaştea pe poliţist. O ipoteză a anchetatorilor este că tânărul ar avea o aversiune faţă de poliţişti, în general, după ce a stat în arestul Poliţiei din Spania în urmă cu câţiva ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Autorul crimei şi-a recunoscut fapta, însă nu şi-a motivat gestul. Este posibil ca el să aibă o aversiune faţă de poliţişti, după ce, în urmă cu câţiva ani, a fost reţinut în Spania şi a stat în arest", a declarat, vineri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

La o examinare sumară a cadavrului poliţistului, anchetatorii au constatat că acesta are peste 20 de lovituri pe corp, însă lovitura fatală se pare că a fost în zona gâtului, fiindu-i perforată carotida, a precizat sursa citată.

Potrivit aceleiaşi surse, tânărul Ioan Besa, din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, judeţul Suceava, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru omor, fiind dus în arestul Poliţiei judeţene Suceava. El urmează să fie prezentat apoi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Poliţistul ucis joi noapte în Gara Burdujeni, din Suceava, avea 38 de ani şi era tatăl a doi copii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, incidentul a avut loc în jurul orei 21.00, când poliţistul, care lucra la Poliţia Transporturi Feroviare, patrula pe peronul Gării Burdujeni.

"La un moment dat, un tânăr a venit prin spatele poliţistului şi, fără a spune ceva sau a face vreun alt gest, l-a înjunghiat în gât. Poliţistul a căzut, iar tânărul, în vârstă de 24 de ani, a continuat să îl lovească cu cuţitul în zona toracelui", a spus Epureanu, precizând că între poliţist şi tânăr nu existase niciun conflict anterior.

Potrivit acestuia, la faţa locului a ajuns un echipaj de la Ambulanţă, însă poliţistul nu a putut fi salvat, fiind declarat decesul.

Agresorul a fost imobilizat la scurt timp de la incident, în gară, de către o patrulă de poliţişti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.