Forţele de ordine au intervenit, luni, în judeţul Suceava, pentru salvarea unei femei care voia să-şi părăsească concubinul, acesta fiind agresiv. Bărbatul a aruncat cu o furcă spre poliţişti, ulterior s-a baricadat în locuinţă şi ameninţa că va da foc. S-au tras trei focuri de armă pe durata operaţiunii, fără a fi răniţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni şi luptătorii SAS IPJ Suceava au realizat în cursul acestei zile cu profesionalism o intervenţie intr-o situaţie de risc extrem pentru o femeie din comuna Slatina. Prin intervenţia graduală şi utilizarea eficientă a mijloacelor din dotare dar şi de intervenţie tactică, poliţiştii au reuşit extragerea în condiţii de siguranţă a unei femei din locaţia în care era ameninţată şi agresată, ulterior fiind capturat şi imobilizat şi agresorul înainte de a-si provoca acte de automutilare, de a răni alte persoane sau de a provoca distrugeri”, a transmis, luni, IPJ Suceava.

Sursa citată a explicat că, luni, în jurul orei 10:30, o femeie a sesizat direct un echipaj de poliţie care se afla pe raza comunei Slatina cu privire la faptul că intenţionează să îşi părăsească concubinul, acesta fiind agresiv.

”La faţa locului s-a deplasat echipajul de serviciu din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Mălini. Bărbatul agresor a devenit recalcitrant la vederea poliţiştilor, a imobilizat-o pe femeie prin strângerea cu mâinile, iar ulterior s-a îndreptat ameninţător către echipajul de intervenţie cu o furcă, aruncand-o asupra poliţiştilor, fără a lovi însă pe nimeni”, a mai transmis sursa citată.

După efectuarea somaţiilor legale, poliţiştii au tras 3 focuri de avertisment în plan veritical, fără a se executa foc asupra agresorului şi fără a fi provocate pagube materiale sau vătămări.

”Totodată, în urma acţiunii poliţiştilor bărbatul a eliberat femeia pe care o ţinea de mână, aceasta fiind preluată de către poliţişti în condiţii de siguranţă şi evacuată. Agresorul a renunţat la activitatea ostilă şi a fugit în locuinţă, unde s-a  baricadat, ameninţând cu incendierea şi preferând injurii şi ameninţări”, au mai precizat poliţiştii.

La faţa locului a fost direcţionata o grupă de intervenţie SAS - IPJ Suceava şi a fost solicitat şi sprijinul unei grupe de jandarmi.

”Deşi s-a încercat iniţierea unor proceduri de negociere prin sistemele acustice, întrucât nu s-a reuşit stabilirea unui canal de comunicare, pentru evitarea unor situaţii suplimentare de risc, poliţiştii au decis o intervenţie în forţă în locaţie. Au fost utilizate toate mijloacele de autoprotecţie pentru poliţiştii şi elementele de tehnică din dotare, activitatea de intervenţie fiind înregistrată cu echipamentele tehnice speciale”, a mai transmis Poliţia.

Bărbatul a fost găsit în podul locuinţei, ascuns sub saci cu lucruri casnice.

Bărbatul a fost preluat fără alte incidente şi a fost condus la sediul Secţiei de Poliţie Mălini, urmând a fi efectuate audieri.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.