Poliţiştii din Suceava au stabilit că accidentul în care doi adolescenţi au fost răniţi a fost provocat de un şofer din Botoşani, cu alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Copiii erau pe trecerea pentru pietoni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această seară, în jurul orei 20:45, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la un eveniment rutier produs pe bulevardul principal din municipiul Suceava. Din primele verificări s-a constatat faptul că un şofer de 28 de ani din comuna Vaculesti, jud. Botoşani a condus autoturismul pe strada Ştefan cel Mare din mun. Suceava din direcţia Centru către zona Areni şi a acroşat pe doi tineri (o fată de 16 ani şi un băiat de 17 ani) angajaţi în traversarea regulamentară pe marcajul pietonal a unei treceri de pietoni din zona Policlinicii”, a transmis, joi seară, IPJ Suceava.

Sursa citată a precizat că a rezultat vătămarea corporală gravă a minorei de 16 ani şi vătămarea uşoară a tânărului de 17 ani.

”Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea şoferul a fost testat şi cu aparatul drugtest rezultatul fiind negativ. Conducătorul auto a fost şi el condus la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, a mai trannsmis sursa citată.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.