Mai multe străzi şi gospodării din municipiul Bârlad au fost inundate, joi seara, iar numeroşi copaci au fost doborâţi în urma unei furtuni puternice. Vântul a smuls şi acoperişul unui bloc, proiectându-l peste o maşină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, trei gospodării de pe strada Sahia au fost inundate, echipajele de pompieri intervenind pentru evacuarea apei din curţi. De asemenea, mai multe străzi din oraş au fost acoperite cu apă în urma ploii torenţiale cu grindină, în unele zone nivelul apei fiind de câteva zeci de centimetri.

Vântul puternic a luat o parte din acoperişul unui bloc, bucăţi mari de şarpantă căzând peste o maşină pe care au avariat-o. Totodată, mai mulţi copaci au fost doborâţi pe străzile Carpaţi, Lirei, Dornelor şi în zonele White House şi Şcoala nr. 2 Bârlad.

”În prezent se acţionează la îndepărtarea acelui acoperiş, o parte din el căzând peste o maşină, care a fost avariată. De asemenea, un echipaj al IJSU intervine la îndepărtarea unui copac smuls din rădăcini şi care a căzut peste un imobil. Pe strada Sahia, au fost aduse motopompe pentru evacuarea apei din curţile locatarilor”, a declarat, joi, prefectul judeţului Vaslui, Eduard Popica.

Pe lângă pompieri, mai multe echipaje de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bârlad intervin pentru curăţarea străzilor din oraş.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.