Pompierii din judeţul Vrancea au intervenit pe tot parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă pentru scoaterea apei din gospodăriile oamenilor, după ce în urma unei ploi torenţiale au avut loc viituri rapide. De asemenea, în ultimele ore s-au produs inundaţii în municipiul Brăila, unde străzile au fost acoperite de ape în urma unei ploi torenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, în judeţul Vrancea, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în urma creşterii debitului pârâului Bălanu, au fost inundate şapte gospodării în localitatea Bordeasca Veche. Pompierii militari intervin şi la această oră pentru evacuarea apei. 

Totodată, pe parcursul nopţii s-a acţionat pentru întărirea cu saci de nisip a digului de pământ existent în zona respectivă, la intervenţie participând şi jandarmi.

Pe parcursul serii şi noptii trecute s-au înregistrat peste zece solicitări de evacuare a apei acumulate în gospodăriilor localnicilor din Nistoresti, Gura Caliţei, Tulnici, Coteşti, Mărăşeşti şi Urechesti. [

Potrivit Serviciului de Gospodărire a Apelor Vrancea, vineri seară, în intervalul 18.00-21.00, s-a inregistrat un record de precipitaţii, maxima înregistrată la staţia hidrometrică Tulnici fiind de 71,5 l/mp.

Conform reprezentanţilor Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Tulnici, un pod care asigură legătura pe un drum comunal către aproximativ douăzeci de case din satul Coza, comuna Tulnici, a fost avariat.

De asemenea, în ultimele ore s-au produs inundaţii în municipiul Brăila, unde străzile au fost acoperite de ape în urma unei ploi torenţiale, canalizarea nemaifăcând faţă. 

Pe parcursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din 13 curţi şi cinci case din cartierele Lacul Dulce, Catanga şi Chercea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.