Staţia de metrou Piaţa Romană a fost redeschisă cu puţin timp în urmă, după ce incendiul izbucnit pe peron a fost stins, iar zeci de călători au fost evacuaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două persoane au fost transportate la spital, după ce s-au intoxicat cu fum, în urma incendiului izbucnit la staţia de metrou Piaţa Romană.

"A ars un tablou electric, la nivelul peronului, cu degajare de fum. Au fost două victime, nu grav, care au inhalat fum şi au fost transportate ulterior la spital", a declarat lt. col. Marian Miclea, de la ISU Bucureşti. O a treia persoană care a inhalat fum, angajată a Metrorex, a primit îngrijiri la faţa locului.

Marian Miclea a precizat că ISU a intervenit cu 18 autospeciale, dintre care şase cu apă şi spumă, două de descarcerare, şase de prim-ajutor, un echipaj cu medic şi un echipaj pentru transport victime multiple.

Miclea a mai spus că nu a fost afectat tunelul în urma degajării de fum de la tabloul electric, care controla cirulaţia la nivelul peronului. Instalaţia de iluminare de la nivelul peronului a fost oprită, iar pompierii au intervenit pentru stingerea tabloului electric.

"Nu au fost alte probleme în afara fumului degajat, persoanele au fost evacuate până la ajungerea pompierilor în staţie", a adăugat lt. col. Marian Miclea.

Potrivit lui Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU Bucureşti, şase echipe de pompieri au coborât pe linie să verifice dacă se află călători în tunel.

Un incendiu a izbucnit, marţi după-amiază, în staţia de metrou Piaţa Romană, unde accesul a fost blocat, iar mai mulţi oameni au fost evacuaţi cu măşti de oxigen. 

Staţia de metrou Piaţa Romană a fost închisă, iar trenurile au circulat fără să oprească între Piaţa Universităţii şi Piaţa Victoriei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.