Un tânăr de 23 de ani din judeţul Sibiu a fost prins de poliţişti în timp ce conducea băut un autoturism neînmatriculat. Ulterior, el a furat o autospecială a Poliţiei Rutiere şi încerca să oprească pentru control alţi şoferi, fiind reţinut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut joi noapte, când un tânăr de 23 de ani, din comuna Roşia, a fost prins conducând un autoturism pe strada Banatului din municipiul Sibiu, rezultatul testării sale alcoolscopice fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, poliţiştii au constatat că autoturismul pe care îl conducea este neînmatriculat.

Potrivit Poliţiei Judeţene Sibiu, tânărul a fost însoţit la o unitate medicală, unde i s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei. Ulterior, el a fost dus la sediul Biroului Rutier Sibiu, pentru întocmirea documentelor în vederea efectuării de cercetări penale, pentru conducere sub influenţa alcoolului şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

”Ulterior, în aceeaşi noapte, în jurul orei 02.55, prin apel 112, un conducător auto a sesizat faptul că, în timp ce se afla pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Sibiu, un bărbat îmbrăcat în ţinută civilă a coborât dintr-o autospecială de poliţie şi i-a solicitat permisul de conducere. De asemenea, persoana care a făcut sesizarea a precizat şi faptul că bărbatul respectiv s-ar fi aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. De îndată s-au declanşat verificări, în vederea identificării autospecialei şi persoanei care ar fi utilizat-o, constatându-se în acelaşi timp că o autospecială utilizată de către poliţiştii Biroului Rutier Sibiu a fost sustrasă din faţa sediului unităţii”, a explicat Poliţia Sibiu.

În urma verificărilor, în jurul orei 03.35, autospeciala a fost identificată în localitatea Veştem. Totodată, a fost identificat şi depistat şi bărbatul care a furat autospeciala, fiind vorba despre tânărul de 23 de ani care a fost anterior prins băut la volan.

Tânărul a fost audiat, iar vineri seară poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore a acestuia.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, pentru furt în scop de folosinţă, furt, uzurparea de calităţi oficiale, conducerea unui autovehicul având acest drept suspendat, conducere sub influenţa alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.