Salvamontiştii de la Bâlea Lac intervin, joi seară, pentru salvarea unuia dintre angajaţii telecabinei care a vrut să coboare pe jos din munte, dar a fost surprins de o avalanşă. Bărbatul este epuicat fizic şi afectat de frig, dar este stabil.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seful Salvamont Sibiu, Adrian David, a anunţat, joi seară, că echipa de la Bâlea Lac acţionează pentru salvarea unui angajat de la telecabina Bâlea care încercat să coboare pe jos pe valea Bâlii.

”În urma efortului foarte mare depus, fiind epuizat fizic, afectat de temperaturile scăzute, a solicitat ajutorul salvamontiştilor. Salvamontiştii au ajuns la victima care este epuizată, dar stabila. Acesta a fost surprins de o avalanşă. Colegii mei îl vor coborî la Bâlea Cascadă în condiţii de maximă siguranţă”, a declarat Adrian David.

Stratul de zăpadă la Bâlea Lac este de 137 de centimetri, iar riscul producerii de avalanşe la altitudini mai mari de 1.800 de metri este de patru - risc mare - pe o scară de la 1 la 5.

Potrivit meteorologilor, la ora 20.00 se înregistrau minus 1,6 grade Celsius.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.