Un bărbat din judeţul Sibiu este cercetat penal după ce a târât un câine pe stradă, iar pe puii acestuia îi băgase într-o plasă, pusă apoi la tomberon. Căţeaua şi cei patru pui ai săi au fost verificaţi de un medic veterinar, iar apoi au fost adoptaţi de femeia care a sesizat autorităţile în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Judeţene Sibiu, o femeie din Mediaş a sesizat poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Sibiu cu privire la faptul că, pe strada Morii din localitatea Ighişul Nou, un bărbat târăşte un câine şi transportă mai mulţi pui de câine într-o plasă.

"În urma intervenţiei rapide a poliţiştilor din cadrul Biroului de Ordine Publică Mediaş, s-a reuşit identificarea persoanei în cauză. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 34 de ani, din localitatea Ighişul Nou, în curtea imobilului unde domiciliază bărbatul, într-o plasă aflată într-un tomberon, fiind găsiţi abandonaţi patru pui de câine, având 1-2 zile de la naştere. În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit că bărbatul, după ce ar fi târât câinele pe stradă, l-a predat unui adăpost de animale", a transmis, marţi, sursa citată.

Cercetările au fost preluate de poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Sibiu, medicul veterinar din cadrul biroului examinând cele cinci animale (câinele femelă şi cei patru pui) şi întocmind fişele de observaţie clinică.

Câinele şi puii au fost adoptaţi de femeia care a sesizat poliţiştii.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru maltratarea şi schingiuirea animalelor, respectiv despărţirea puilor de mamă până la vârsta de opt săptămâni de viaţă.

În dosarul penal instrumentat de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor Sibiu, cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.