Cutremurul cu magnitudinea 5,3 produs în noaptea de vineri spre sâmbătă s-a resimţit şi la Craiova, fără să se înregistreze apeluri la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Primarul Lia Olguţa Vasilescu a comentat pe Facebook, la scurt timp după mişcarea seismică, spunând că a avut un ”sentiment tâmpit” şi nu a ştiut dacă să iasă din casă sau să se îmbrace.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În urma cutremurului nu au fost efectuate apeluri la 112 de către locuitorii judeţului Dolj. Nu au fost înregistrate evenimente negative”, a declarat Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Oltenia.

De asemenea, nici la Telefonul Cetăţeanului, care aparţine Primăriei Craiova, nu s-au înregistrat solicitări.

“La telefonul cetăţeanului nu a sunat nimeni, deci pare că în Craiova toata lumea e ok”, a comentat pe Facebook primarul din Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, la scurt timp după producerea seismului.

După primul mesaj, Lia Olguţa Vasilescu a mai făcut un comentariu pe Facebook, în care a descris ce a simţit în momentul în care a avut loc mişcarea seismică.

”Ce sentiment tâmpit! Te învârteşti prin casă şi nu ştii dacă să pleci pe scări în pijama sau stai să te îmbraci”, a postat primarul din Craiova.

Un cutremur puternic, cu magnitudine 5,3, a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2.11, resimţindu-se şi în Bucureşti.

Mişcarea seismică s-a simţit pe întreg teritoriul României, dar şi în Republica Moldova.

Seismul s-a resimţit în Bucureşti, Iaşi, Braşov, Galaţi şi Craiova, dar şi în  Kiev, Vidin şi Sofia, potrivit site-ului earthquake-report.com.

Cutremurul a fost urmat de o replică de 2,7 pe Richter, care s-a produs la ora 2,48, tot în zona Vrancea.

De la începutul anului au fost înregistrate patru cutremure cu magnitudinea peste 4 grade pe scara Richter, respectiv pe 14 august, 4 august, 1 martie şi 7 ianuarie, toate având epicentrul în zona seismică Vrancea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.