Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, Bogdan-Constantin Vlăduţoiu, a declarat că intervenţia de la incendiul izbucnit la imobilul din cartierul Craioviţa din Craiova a fost una deosebit de dificilă. Acolo este vorba despre trei blocuri de locuinţe legate între ele, iar mansarda construită la fiecare dintre ele a luat foc, fiind afectate cele 26 de locuinţe aflate în acea mansardă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Bogdan-Constantin Vlăduţoiu a declarat jurnaliştilor că o singură persoană a ajuns la spital în urma incendiului, iar viaţa acesteia nu este pusă în pericol. 
 
“Intervenţia a fost deosebit de dificilă şi lucrul probabil cel mai important pe care îl putem spune este acela că persoanele care au avut de suferit în urma acestui incendiu au fost puţine. O singură persoană a necesitat să fie transportată la spital, cu arsuri la nivelul membrelor superioare şi al căilor aeriene superioare, şi se află sub tratament medical. Viaţa lui nu este pusă în pericol. Celelalte persoane au fost asistate la locul intervenţiei pentru că am avut oameni care au suferit atacuri de panică, dar nu a fost nevoie să fie transportate la spital”, a afirmat şeful ISU Dolj. 
 
El a precizat că focul s-a extins cu repeziciune şi cea mai afectată zonă a fost cea de la mansarda blocului. 
 
“O preocupare importantă pentru noi a fost aceea de a asigura securitatea personalului de intervenţie pentru că incendiul se manifesta generalizat la mansarda întregului imobil de locuinţe. Este vorba despre trei blocuri de locuinţe care sunt legate între ele, trei corpuri de clădire şi deasupra ultimului etaj, la fiecare dintre aceste mobile era realizată această mansardă. Focul s-a propagat cu repeziciune tocmai datorită faptului că în locaţia afectată de incendiu cantitatea de materiale combustibile a favorizat acest lucru. Am intervenit din exterior, dar şi din interior, atât pentru protecţia locului, astfel încât incendiul să nu se extindă, cât şi pentru stingere”, a explicat Bogdan-Constantin Vlăduţoiu.
 
El a precizat că în acel imobil sunt 184 de apartamente şi de garsoniere, iar cele 26 de locuinţe aflate la mansardă au fost distruse de flăcări. 
 
De asemenea, suprafaţa afectată de incediu este estimată la o mie de metri pătraţi. 
 
Bogdan-Constantin Vlăduţoiu a anunţat că se fac verificări pentru stabilirea cauzei producerii incendiului.
 
Totodată, reprezentanţii autorităţilor locale au transmis că pentru persoanele afectate de incendiu există spaţii de cazare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.