Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunşi într-un camion care transporta frigidere, şase cetăţeni din Siria, care au încercat să intre ilegal în România, pentru a ajunge în Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În data de 29.01.2021, în jurul orei 12.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion înmatriculat în Slovenia, un cetăţean turc care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, frigidere din Turcia pentru o societate comercială din Polonia, transmite Poliţia de Frontieră.

La verificarea maşinii, poliţiştii de frontieră au constatat că şnurul asigurator al semiremorcii este secţionat şi prins cu un ac, astfel că au trecut la verificări suplimentare. În urma controlului amănunţit, în compartimentul marfă, au fost găsiţi şase bărbaţi, patru adulţi şi doi minori, care nu deţineau documente de identitate.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 12 şi 39 de ani, care au declarat faptul că s-au urcat în mijlocul de transport fără ştirea şoferului intenţionând să ajungă  în Germania.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei, cetăţenii sirieni au fost preluaţi de către autorităţile bulgare în vederea continuării cercetărilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.