Şase persoane din judeţul Covasna au fost reţinute într-un dosar de braconaj în care au avut loc mai multe percheziţii în urma cărora au fost găsite trofee de cerb, urs şi lup, arme şi o cantitate mare de carne de vânat. În dosar sunt vizaţi şi patru militari activit, doi de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN) şi doi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie, ofiţeri ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Covasna au participat, miercuri, alături de poliţişti din cadrul Serviciului de Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Covasna şi al altor structuri din cadrul IPJ Covasna, Buzău, Harghita, Braşov, Bacău şi IGPR, la delegarea şi sub coordonarea procurorilor Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, la 11 din cele 18 percheziţii domiciliare la 18 imobile situate în oraşul Covasna şi în comuna Comandău din judeţul Covasna, într-un dosar penal de braconaj.
 
Mandatele au fost emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Covasna, cu scopul strângerii de probe, în cauză fiind cercetat un grup de persoane, dintre care patru sunt militari activi (doi din cadrul MApN şi doi din cadrul ISU Covasna), iar unul are calitatea de paznic de vânătoare.
 
”Persoanele cercetate sunt suspectate în legătură cu faptul că, în perioada decembrie 2023 - februarie 2024, în diferite modalităţi şi cu caracter periodic, au desfăşurat activităţi de braconaj prin folosirea de câini de vânătoare şi utilizarea neautorizată a unor arme de vânătoare. De asemenea, acestea urmăreau capturarea a diferite specii de vânat, spre exemplu urs, lup, pisică sălbatică, mistreţ, iepure, cervide, cocoş de munte etc., parte dintre acestea fiind interzise a fi vânate”, a arătat DGA, joi.
 
Astfel, sub coordonarea procurorului militar din Braşov, echipele de ofiţeri anticorupţie şi poliţişti au descins la imobile de unde au fost ridicate mai multe arme de vânătoare, dispozitive informatice, trofee de cervide, urs, lup etc, precum şi o cantitate însemnată de carne de vânat.
 
Totodată, în localitatea Comandău s-a descoperit un ţarc în care erau ţinuţi în captivitate patru porci mistreţi, despre care se presupune că erau folosiţi de suspecţi pentru antrenarea câinilor de vânătoare.
 
În baza probatoriului administrat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de 8 persoane pentru braconaj, nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor, divulgarea de informaţii secret de serviciu şi evaziune fiscală. Şase dintre aceste persoane au fost reţinute.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.