Şase persoane din cele 19 duse la audieri la DIICOT Buzău, în urma percheziţiilor care au avut loc în acest judeţ, dar şi în Ilfov şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar de trafic de droguri şi substanţe psihoactive, au fost reţinute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform anchetatorilor, este vorba despre suspecţi cu vârste cuprinse între 19 şi 41 de ani, patru din municipiul Buzău şi doi din localitatea buzoiană Săpoca. Suspecţii au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore.

Cei şase buzoieni fac parte dintr-o grupare specializată în trafic de droguri de risc, formată în total din 20 de persoane. Potrivit unor surse, este vorba, în general, despre persoane fără un loc de muncă sau muncitori necalificaţi.

Traficanţii l-au luat alături de ei inclusiv pe fratele unuia dintre membrii grupării, un copil de 14 ani, care, la rândul său, vindea droguri clienţilor din judeţ. Clienţii erau persoane cunoscute traficanţilor, prieteni de-ai lor, din municipiul Buzău sau comune precum Săpoca, Cernăteşti şi Merei.

Potrivit Poliţiei Judeţene Buzău, poliţiştii de la combaterea criminalităţii organizate, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Buzău, au făcut, luni dimineaţă, 25 de percheziţii domiciliare, în Buzău, Ilfov şi Bucureşti, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Din cercetări a reieşit că, din 2019 şi până în prezent, 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 14 şi 42 de ani, s-ar fi constituit într-o grupare şi s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc şi substanţe cu efect psihoactiv, de la persoane din Galaţi şi Bucureşti, pe care le-ar fi vândut în Buzău, dar şi în comunele limitrofe precum Săpoca, Cernăteşti sau Merei. 19 dintre acestea au fost aduse la audieri la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Buzău.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate aproximativ 80 de grame de canabis, 20 de grame de substanţe susceptibile a avea efect psihoactiv, mai multe telefoane mobile şi suma de 1.300 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.