Şase percheziţii au loc joi, la persoane suspectate că din noiembrie 2022 şi până în iunie 2023 au lansat atacuri informatice asupra sistemelor mai multor instituţii publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a anunţat că procurorii instituţiei, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Informatice, fac joi, şase percheziţii domiciliare şi  pun în executare un opt mandate de aducere, într-o cauză privind  săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, perturbarea funcţionării sistemelor informatice,  transfer neautorizat de date informatice şi  operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
“În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada noiembrie 2022 – iunie 2023, suspecţii au lansat mai multe atacuri informatice tip «defacement» asupra sistemelor informatice aparţinând mai multor instituţii publice din ţară, fapte circumscrise, având în vedere modul în care au fost săvârşite şi s-au concretizat, fenomenului cunoscut în domeniul cibernetic sub titulatura de «hacktivism» (activitatea desfăşurată de suspecţi a dobândit notorietate în mediul online sub numele «Operation Romania»)”, a anunţat DIICOT.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.