Şapte persoane, între care un cetăţean străin, au fost reţinute de procurorii DIICOT Gorj după ce ar fi comercializat cannabis şi drogul cunoscut sub denumirea de ”cristal” unor tineri din judeţ, inclusiv elevi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Gorj au dispus reţinerea a 7 inculpaţi, între care un cetăţean străin, cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi mare risc.
 
”Din probele administrate a rezultat că, în vara anului 2023, pe raza judeţului Gorj a fost iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, care şi-a desfăşurat activitatea până la data de 14 martie 2024, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri. Acestea erau achiziţionate de liderul grupului, iar după porţionare şi ambalare, membrii le comercializau către diverşi consumatori, cu sume cuprinse între 50 şi 70 lei pentru un gram. Cercetările efectuate în cauză au relevat că inculpaţii au vândut droguri de risc (canabis) şi de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal), către consumatori, în special tineri, inclusiv elevi ai unor instituţii de învăţământ de pe raza judeţului Gorj”, a transmis, vineri, DIICOT.
 
În acest dosar au fost puse în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară, fiind identificate şi ridicate aproximativ 800 de grame de canabis, 30 de grame de ”cristal” (3-CMC, drog de mare risc), o cantitate de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, 356 de comprimate din categoria steroizi, sumele de 66.570 de lei şi 9.450 de euro, două cântare de precizie şi cinci grindere care conţin fragmente vegetale, mai multe telefoane mobile, precum şi alte mijloace de probă.
 
De asemenea, au fost ridicate două autoturisme, din care unul de lux.
 
Vineri, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj cu propunerea de arestare a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj.
 
Acţiunea a avut  loc cu sprijinul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi ”Tudor Vladimirescu” Gorj şi al IPJ Gorj.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.