Şapte bărbaţi au fost reţinuţi în urma unor percheziţii făcute în judeţele Prahova şi Braşov, la persoane suspectate că au facilitat practicarea prostituţiei, în ţară şi străinătate, cauzând astfel un prejudiciu de circa 300.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de investigaţii criminale din Prahova, împreună cu procurori de la Parchetul pe de lângă Judecătoria Ploieşti, au făcut, marţi, 9 percheziţii domiciliare, în judeţele Prahova şi Braşov, la locuinţele unor persoane bănuite de proxenetism, fiind puse în executare 11 mandate de aducere.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada aprilie 2018 - prezent, persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituţiei în ţară şi în străinătate, obţinând foloase materiale de pe urma acestor activităţi. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 300.000 de euro", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Poliţia Română.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat telefoane mobile, două pistoale de tip airsoft, un pistol cu aer comprimat, din categoria celor supuse autorizării, documente, înscrisuri, bani şi un autoturism.

Zece persoane au fost duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova pentru audieri, iar ulterior şapte bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi jandarmiai Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.