Salvamontiştii au ajuns, marţi după-amiază, la cei doi turişti străini aflaţi la refugiul Călţun, aceştia având hipotermie uşoară. Turiştii, care nu au echipament adecvat condiţiilor de pe munte, vor fi însoţiţi până la complexul Piscul Negru de pe Transfăgărăşan, în Argeş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Salvamont Sibiu, salvamontiştii au ajuns, marţi după-amiază, la cei doi turişti de la refugiul Călţun.

Aceştia prezintă o hipotermie uşoară şi nu au echipament adecvat condiţiilor meteo, având în vedere că în zonă stratul de zăpadă măsoară circa 30 de centimetri, este ceaţă şi viscol puternic.

Cei doi turişti, care sunt din Germania, vor fi însoţiţi până la complexul Piscul Negru de pe Transfăgăraşan, în judeţul Argeş.

Marţi după-amiază, la Bâlea se înregistrează minus 6 grade Celsius.

Cei doi turişti stăini ceruseră ajutorul salvamontiştilor pentru a-i coborî în siguranţă de la refugiul Călţun din Munţii Făgăraşului, după ce au fost surprinşi, luni, de vremea rea, în zona Vârfului Negoiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.