Peste 1.450 de persoane au fost salvate de pe munte în luna ianuarie, caracterizată printr-un număr foarte mare de turişti în zonele montane, au anunţat, marţi, reprezentanţii Salvamont România. Zilnic, între 350 şi 500 de salvamontişti au acţionat în 90 de posturi şi baze Salvamont.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Salvamont România, luna ianuarie, fiind o lună de activitate turistică intensă a sezonului de iarnă, caracterizată printr-un număr foarte de turişti pe munte, a impus asigurarea asistenţei de salvare montană la un nivel maxim, zilnic, un număr de 350 – 500 de salvamontişti aflându-se la datorie în zonele montane cu afluenţă turistică mare, în zonele de practicare a sporturilor de iarnă, în punctele medicale şi de intervenţie din circa 90 de posturi şi baze Salvamont.

În această perioadă, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină în 1.338 de acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, acţiuni în care au fost salvate 1.458 persoane. Dintre acestea, 577 de persoane accidentate au fost predate serviciilor SMURD sau de Ambulanţă, iar 2 victime elicopterelor de salvare SMURD-IGAV.

Prin Dispeceratul Naţional Salvamont au fost primite, direct, 724 de apeluri prin care anunţau accidente montane, restul apelurilor de urgenţă fiind primite şi preluate de către salvamontişti prin Serviciul Unic de Urgenţă 112 sau prin dispeceratele locale ale echipelor Salvamont.

De asemenea, în cursul lunii ianuarie s-au primit 1.003 apeluri prin solicitau informaţii despre zona montană, dintre acestea, 614 apeluri au fost înregistrate la Dispeceratul National Salvamont, restul de 289 apeluri fiind făcute direct structurilor salvamont locale sau judeţene.

În cadrul celor 39 de structuri Salvamont din România, singurele structuri abilitate oficial si care deţin personal pregătit profesional si atestat pentru a interveni pentru salvarea persoanelor accidentate în zona montană, activează un număr de circa 800 de salvatori montani atestaţi, dintre care aproape 250 sunt salvatori montani angajaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.