Salvamontiştii din Prahova au atras atenţia că este risca mare de avalanşa, de gradul 4, în Munţii Bucegi, Baiului şi Ciucaş, la altitudini de peste 1.800 de metri. În perioada următoare, în zona de munte sunt prognozate ninsori abundente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Salvamont Prahova, este risc mare de avalanşa, de gradul 4, în Munţii Bucegi, Baiului şi Ciucaş, la altitudini de peste 1.800 de metri.

"Oricât de pregătiţi aţi fi sau de ce echipamente performante dispuneţi, vă rugăm să nu abordaţi traseele turistice închise în sezonul de iarnă sau văile de abrupt. Lista traseelor turistice din judeţul Prahova care sunt închise o puteţi găsi pe www.salvamontprahova.ro", arată Salvamont Prahova, pe Facebook.

Meteorologii au anunţat, pentru următoarele zile, ninsori abundente în zona montană.

"Nu vă riscaţi în mod inutil viaţa! Pentru turiştii care doresc să efectueze drumeţii în această perioadă, vă recomandăm câteva trasee ce pot fi parcurse în siguranţă: Sinaia - Poiana Stanii, Buşteni - Cascada Urlatoarea, Azuga - Cabana Susai, Cheia - Muntele Roşu", atenţionează Salvamont Prahova.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.