Salvamontiştii din Prahova anunţă, duminică seară, că au avut 9 intervenţii în acest final de săptpmînă, una dintre ele pentru recuperarea a două persoane. Neechipate corespunzător, acestea s-au aventurat pe un traseu dificil, închis pe timp de iarnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”9 intervenţii în acest week-end pe pârtiile de schi din Azuga si Buşteni şi 1 acţiune de recuperare a 2 persoane din partea superioară a Văii Caraimanului”, anunţă, duminică seară, Salvamont Prahova.

Sursa citată precizeză că cei doi turişti nu erau echipaţi corespunzător pentru un drum pe munte.

”Echipaţi ca pentru o plimbare prin parcul oraşului, s-au încumetat să parcurgă un traseu dificil, închis în sezonul de iarnă. Mare noroc au avut că au reuşit să ajungă la final, epuizaţi fizic şi acuzând stări de lipotimie şi hipotermie. I-am transportat la Baza Salvamont Baba Mare, unde vor primi îngrijirile necesare”, au mai transmis salvamontiştii.

În cursul zilei de luni, turiştii vor fi coborâţi în Buşteni.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.