Salvamont Maramureş anunţă, duminică, pe Facebook, că s-a reusit localizarea cetăţeanului ucrainean rănit pe munte, cu ajutorul STS Maramureş şi a Poliţiei de Frontieră Maramureş. Salvamontiştii afirmă că acesta e in viaţă, conştient, în hipotermie iar spre el au plecat pe munte 5 salvatori montani şi 4 poliţişti de frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
 
”Au plecat pe munte 5 salvatori montani plus 4 poliţişti de frontieră. Merg să îl extragă şi să îl evacueze pe primul rănit la care avem coordonate! S-a reuşit localizarea celui rănit ! Mulţumim STS Maramureş şi Poliţiei de Frontieră Maramureş pentru eforturile de a-l localiza pe cel rănit. Omul e în viaţă, conştient în hipotermie”, a scris Salvamont Maramureş. 
 
Salvatorii montani sunt încă în urcare de mai bine de 4 ore şi jumătate spre cel care se pare că are fractură de membru inferior.
 
Între timp s-a reuşit de către colegii de la STS localizarea celuilalt grup din care unul din ei a plecat rămânând doar doi. Despre al treilea nu se ştie nimic...
 
Salvamont spune că a alocat de către DSU şi IGAV 2 elicoptere pentru salvarea ucrainienilor şi, dacă vremea permite vor reuşi să îi aducă în această după-amiază de pe munte. 
 

Salvamontiştii maramureşeni au participat, sâmbătă după amiază, la o acţiune de căutare a patru cetăţeni ucraineni care s-au rătăcit în Munţii Maramureşului, la peste 1800 de metri altitudine. Unul dintre aceştia a suferit o fractură la un picior, după ce a căzut într-o prăpastie.

După o căutare de mai bine de 7 ore , echipele de salvatori s-au retras din teren datorită condiţiilor meteo extreme, ceaţă densă cu vizibilitate sub 5 metri şi ploaie torentială, pe tot parcursul căutărilor.
 
Sâmbără la ora 2.30, salvatorii s-au retras după ce au predat la ambulanţă doi ucrainieni. Alţi trei, porniti la vale din zona de frontieră, nu au fost gasiti, iar unul, accidentat nu a putut fi localizat fiindcă a refuzat să coopereze cu STS şi a rămas pe munte, afirma Salvamont Maramureş în postare. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.