Salvamont România va deschide, vineri, la Gorj, un centru de analiză a datelor, în cadrul căruia se vor putea analiza imaginile surprinse de drone, în cadrul acţiunilor de căutare-salvare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vineri 8 aprilie ora 11, la sediul Serviciului Public Judeţean Salvamont Gorj va avea loc deschiderea oficiala a Centrului Naţional de Analiza a Datelor Salvamont-Vodafone, dispecerat care, pe baza unor echipamente de înalta tehnologie şi inteligenţă artificială, poate analiza şi identifica prezenţa umană în imaginile surprinse cu ajutorul dronelor folosite de către echipele de căutare-salvare”, a transmis, marţi, Salvamont România.  

Sursa citată a precizat că, prin abordarea la nivel naţional a zonelor de căutare aero, acest proiect este unic la nivel european. Până acum, prouectul este implementat, la nivel local sau regional, în doar alte patru state.  

Salvamontiştii vor pregăti şi o demonstraţie de cautare cu drone.  

Între orele 13.00 -18.00, la sediul Salvamont Gorj se va organiza "Ziua portilor deschise" şi toti cei interesaţi vor putea vizita Baza centrala de intervenţie Salvamont, vor putea vedea echipamentele de interventie şi vor putea solicita informatii despre acesta activitate. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.