Salvamont Braşov prezintă, duminică, un caz al unui bărbat care a sunat la 112 spunând că nu poate coborî din Piatra Craiului pentru că are o entorsă la picior. În timp ce salvatorii se îndreptau spre acesta pentru a-i acorda primul ajutor, bărbatul a transmis că nu va mai avea nevoie de asistenţă medicală deoarece îl va trata un prieten. Salvamont atrage atenţia că Sistemul Naţional Unic pentru Situaţii de Urgenţă este destinat unor urgenţe reale iar cei opt salvatori montani angrenaţi în acţiunea de recuperare a pacientului sunt aceiaşi care ar fi trebuit să intervină la urgenţe reale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salvatorii montani vă îndeamnă să sunaţi responsabil la numărul de urgenţă 112! Chiar dacă există anumite probleme legislative care ne îngreunează uneori activitatea, chiar dacă suntem serviciu de urgenţă, dar ne deplasăm către intervenţii fără regim prioritar în trafic având în vedere că nu putem folosi semnale acustice şi luminoase, chiar dacă unele structuri salvamont au probleme legate de finanţare sau de personal, dorim să menţionăm ca structurile Salvamont din Judeţul Braşov au avut un grad de răspuns de 100% la solicitările specifice domeniului de activitate! ”, scrie Salvamont Braşov în postare.

Salvamont precizează că, în urma ultimelor intervenţii din această săptămână doresc să atragă atenţia cetăţenilor asupra utilizării responsabile a Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112!.

Astfel, Salvamont arată că, în data de 23.07.2022, în jurul orei 19:20, au fost anunţaţi în urma unui apel prin SNUAU 112 că în Piatra Craiului există un bărbat care acuză că a călcat strâmb şi nu se mai poate deplasa din cauza durerii şi a imposibilităţii de a mai călca pe picior!

”A fost alertată echipa Salvamont Zărneşti, de la Braşov a plecat în cel mai scurt timp o echipă cu un autovehicul 4x4, iar colegii de la Parcului Naţional Piatra Craiului au trimis încă un autovehicul 4x4 pentru a-i ajuta pe salvatorii montani din Zărneşti să se deplaseze către locul accidentului! Având în vedere informaţiile iniţiale despre o posibilă fractură precum şi ora târzie la care a avut loc accidentul, colegii de la Serviciul Salvamont Zarnesti au discutat despre o posibilă extragere a persoanei accidentate cu ajutorul elicopterului, dar din anumite motive ce nu ţin de salvatorii montani acest lucru nu a fost posibil. Salvamontiştii s-au întâlnit la sediul serviciului pentru a pleca spre caz, iar după ce au discutat toate detaliile despre operaţiunea de recuperare, opt salvatori montani au început deplasarea către locul accidentului, moment în care am fost anunţaţi că persoana s-a răzgândit şi nu mai are nevoie de ajutor în această seară! Salvatorii montani au încercat de mai multe ori să ia legătura cu victima, dar acesta nu a răspuns la telefon. După aproximativ 15 - 20 minute, telefonul a sunat din nou, iar bărbatul a reconfirmat că nu va mai avea nevoie de asistenţă medicală în această seară deoarece îl va trata un prieten şi că mâine va putea coborî pe picioarele lui în Zărneşti!”, spun salvatorii.

Salvamont continuă: ”Nu ştim dacă persoana respectivă a minţit iniţial sau dacă chiar a suferit un accident fiindu-i astfel imposibil să se deplaseze, dar ne bucurăm că “victima” a avut lângă el un prieten cu puteri supranaturale şi că acesta l-a putut vindeca în mai puţin de 24 de ore astfel încât să poată coborî împreună din creasta Pietrei Craiului! ”

”Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că Sistemul Naţional Unic pentru Situaţii de Urgenţă este destinat unor urgenţe reale. Precizăm că cei opt salvatori montani angrenaţi în acţiunea de recuperare a pacientului sunt aceeaşi care ar fi trebuit să intervină la urgenţe reale”, mai afirmă Salvamont Braşov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.