Dispeceratul Naţional Salvamont a primit în 24 de ore 28 de apeluri de urgenţă şi alte 27 prin care erau solicitate informaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trei apeluri au fost pentru Salvamont Predeal, 5 apeluri pentru Salvamont Caraş Severin,1 apel pentru Salvamont Sinaia, 1 apel pentru Salvamont Maramureş, 5 apeluri pentru Salvamont Municipiul Braşov, 3 apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Gorj, 3 apeluri pentru Salvamont Salvaspeo Mureş, 2 apeluri pentru Salvamont Sibiu, 2 apeluri pentru Salvamont Buşteni, 2 apeluri Salvamont Bihor şi 1 apel pentru Salvamont Lupeni", anunţă Dispeceratul Naţional Salvamont.

De asemenea s-au mai primit alte 27 apeluri prin care se solicitau informaţii despre zona montană.

Peste cinci sute de salvamontişti sunt pregătiţi să intervină în zonele montane, odată cu vacanţa şcolară şi debutul sărbătorilor începând vârful sezonului turistic de iarnă, a mai anunţat Salvamont România.

Salvamontiştii au făcut o serie de recomandări pentru cei care-şi petrec sărbătorile la munte, pornind de la alegerea unor schiuri potrivite, abordarea cu precauţie a pârtiilor şi atenţie sporită pe pârtie, până la respectarea indicatoarelor de semnalizare şi a balizelor de marcare instalate pe pârtie şi pe traseele de schi pentru agrement.

De asemenea, salvamontiştii au oferit şi câteva sfaturi privind intervenţia în cazul producerii unui accident.

”Anunţaţi echipa locală Salvamont, specificând următoarele: numele dumneavoastră, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, când s-a produs accidentul şi locul unde se găsesc persoanele accidentate. Încercaţi să protejaţi locul accidentului şi accidentatul, amplasând pe pârtie la 5-6 metri în amonte, o bariera de schiuri înfipte în zăpadă, până la sosirea echipei Salvamont. Protejaţi termic accidentatul si încercaţi să îi asiguraţi suport psihologic”, precizează salvamontiştii.

Aceştia reamintesc turiştilor că echipele Salvamont sunt singurele structuri care deţin personal pregătit profesional şi atestat legal pentru a interveni în soluţionarea accidentelor montane, iar echipele pot fi alertate prin numărul unic de urgenţă 112.

viewscnt

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.