Salvamontiştii au avut, în ultimele 24 de ore, 25 de intervenţii de urgenţă, în urma unor apeluri primite, cele mai multe fiind pentru Salvamont Municipiul Braşov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dispeceratul Naţional Salvamont a primit, în ultimele 24 de ore, 25 de apeluri de urgenţă, din care cinci pentru Salvamont Municipiul Braşov, patru pentru Salvamont Sinaia, trei pentru Salvamont Sibiu, iar celealte pentru Salvamont Gorj, Salvamont Predeal, Salvamont Lupeni, Salvamont Bihor, Salvamont Harghita, Salvamont Alba, Salvamont Muntele Mic.

De asemenea, reprezentanţii Salvamont au anunţat că s-au mai primit 18 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre zona montană.

Potrivit meteorologilor, riscul producerii unor avalanşe este moderat (2 din 5) în Carpaţii Meridionali. În zona montană se va depune un strat nou de zăpadă, de dimensiuni reduse, care împreună cu zăpada recent depusă poate aluneca peste zăpada veche îngheţată. Pe fondul vântului intens şi al transportului de zăpadă asociat, se vor forma noi plăci de vânt ce se pot desprinde cu uşurinţă. Izolat, pe pantele foarte înclinate şi cu depozite mai importante de zăpadă, la supraîncărcări mari pot fi declanşate avalanşe de mici dimensiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.