Zeci de focuri de armă au fpst trase de poliţiştii din judeţul Sălaj pentru oprirea unui bărbat care conducea o maşină. Autoturismul a fost observat n trafic, când circula haotic, iar când poliţiştii i-au făcut semn să oprească, bărbatul a accelerat. După o urmărire de câţiva kilometri, timp în care s-au tras peste 25 de focuri de armă, maşina a fost găsită abandonată într-o pădure, iar şoferul a fost identificat ulterior. Acesta nu avea permis, băuse, iar maşina avea numere false. Un pasager aflat pe bancheta din spate a fost împuşcat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimentul a fost relatat de Sindicatul Europol pe pagina de Facebook.  

”În cursul acestei nopţi, după ce poliţiştii au primit un apel prin 112 în care se reclama faptul că un autoturism circulă haotic de pe o banda pe alta pe un bulevard din Zalău, toate echipajele s-au mobilizat pentru identificarea şoferului. La scurt timp, autoturismul a fost reperat de un echipaj de ordine publică, iar la semnalele poliţiştilor şoferul a accelerat, şi-a continuat drumul, chiar cu riscul de a-i lovi pe poliţişti”, se arată în postare.   

Poliţiştii mai povestesc că, imediat după, un alt echipaj rutier a format un baraj în încercarea de a-l opri.  

”Şi de această dată, unul dintre poliţişti a fost nevoit să sară în scuar pentru a nu fi luat pe capotă. Din acest moment, şi după ce deja exista confirmarea că autoturismul are aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare false, au fost anunţate şi echipajele din judeţ pentru a oferi sprijin. Au urmat zeci de kilometri de goană prin localităţile din judeţ, cu foarte multe momente critice, în care şoferul fugar ce rula cu viteză era pe punctul să producă mai multe accidente grave, punând în pericol atât pe ceilalţi şoferi şi pietoni”, afirmă sindicaliştii. 

Potrivit acestora, în tentativele disperate de a-l opri, unul dintre echipaje a încercat să depăşească autoturismul şi să îl determine să oprească în siguranţă, dar şoferul fugar a virat de mai multe ori stânga, pentru a scoate autospeciala de poliţie în afara carosabilului. 

”În final, poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare şi au tras peste 25 de cartuşe în aer pentru a-l soma să oprească, iar apoi văzând că îşi continuă goana periculoasă ultimele cartuşe le-au tras spre roţile autoturismului, fără ca şoferul să dea semne că se conformează. După ce a văzut că are mai multe echipaje pe urmele sale, şoferul fugar a ieşit de pe carosabil şi a intrat într-o pădure, pe un drum foarte accidentat”, au mai povestit poliţiştii.  

Aceştia au precizat că agenţii au găsit autoturismul abandonat şi l-au identificat la scurt timp pe şofer care a fugit. 

”Motivul acestei goane dramatice l-a reprezentant alcoolemia de 0,83 mg/alcool în aerul expirat, faptul că nu deţinea permis de conducere, că a condus un autoturism neînmatriculat şi că a condus un autoturism cu numere false. Pe parcursul urmăririi însă, pentru faptul că şi-a expus cei doi prieteni, care erau pe bancheta din spate, riscului de a fi împuşcaţi s-a reţinut şi infracţiunea de tentativă la omor. Iar pentru că a încercat să îi ia pe capotă pe poliţiştii care i-au efectuat semnalele de oprire, se impune şi reţinerea infracţiunii de ultraj”, au mai transmis poliţiştii.  

Aceştia au precizat că un pasager de pe bancheta din spate din maşina implicată în urmărire a fost rănit în timpul urmăririi.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.