Un bărbat din judeţul Sălaj a fost arestat preventiv pentru infracţiuni de de efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive, punere în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune, el fiind suspectat că vindea substanţe psihotrope, dar şi că a cumpărat de pe site-uri online telefoane mobile pentru care a plătit cu bancnote de 50 de euro falsificate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Sălăjeanul, suspectat că vindea substanţe cu efect halucinogen unor consumatori din acelaşi judeţ, a fost reţinut duminică de către procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Sălaj, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile. Anterior, procurorii DIICOT au făcut o percheziţie la locuinţa lui, unde au găsit substanţe despre care se presupune că sunt psihoactive. 
„În cauză, s-a reţinut faptul că, începând cu toamna anului 2021 şi până în prezent, inculpatul a deţinut şi comercializat substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive sub formă de cristale albe sau praf consumatorilor din judeţul Sălaj, preţul variind în funcţie de cantitatea tranzacţionată. De asemenea, în sarcina acestuia s-a reţinut că, în lunile ianuarie şi februarie 2022 acesta a achiziţionat, prin intermediul unui site dedicat comerţului on-line, mai multe telefoane mobile, prezentându-se persoanelor vătămate sub o identitate falsă şi indicându-le o adresă care nu îi aparţinea, din municipiul Cluj Napoca, în vederea expedierii produselor. Telefoanele mobile au fost achitate de inculpat cu sume cuprinse între 900 şi 5.500 euro, compuse din bancnote cu cupiura de 50 de euro. În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că bancnotele de 50 de euro folosite de inculpat pentru achitarea produselor sunt false şi nu au putere circulatorie, făcând parte din clasa de tipuri de fals denumită generic «Grupul Napoli» datorită provenienţei acestora din zona Napoli- Italia”; se arată într-un comunicat dat publicităţii marţi de parchetul antidrog.
Procurorii au stabilit că suspectul a pus astfel în circulaţie suma de 7.200 de euro, compusă din bancnote false de 50 de euro şi au identificat, până în prezent, 10 persoane care au fost înşelate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.