Poliţiştii din mai multe state, inclusiv din România, au destructurat o reţea de traficanţi de droguri care au transportat peste opt sute de kilograme de cannabis din Spania în Germania, în interiorul unor TIR-uri cu fructe. Un cetăţean german, liderul grupării, un turc, dar şi trei români au fost deja arestaţi în acest caz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia Română a anunţat, vineri, că poliţiştii din mai multe state au destructurat o reţea de traficanţi de droguri care au transportat peste opt sute de kilograme de cannabis din Spania în Germania.

Ancheta a pornit de la o captură de 120 kilograme de cannabis, realizată de lucrătorii Biroului Vamal din Erfurt. Descoperirea a fost făcută la data de 28 august 2018, pe Autostrada A9, în urma unui control efectuat asupra unui camion condus de un cetăţean român, care transporta piersici.

Pe numele românului, în vârstă de 32 de ani, a fost emis, la cererea procurorului din Germania, mandat de arestare preventivă.

Poliţiştii din România, alături de autorităţile vamale din Germania şi Poliţia din Spania, au demarat cercetări şi au constatat că, la nivel internaţional, exista o grupare de traficanţi foarte activă, care derula activităţi de transport, de comercializare a drogurilor şi nu numai.

”În baza delegării D.I.I.C.O.T., poliţiştii români au desfăşurat activităţi complexe, în vederea strângerii probatoriului şi, prin schimb de informaţii cu autorităţile din Germania s-a reuşit oprirea unui nou transport, în 25 septembrie 2018, de către funcţionarii vamali din Köln. Aceştia au descoperit, într-un camion încărcat cu pepeni, provenind din Spania şi condus de un cetăţean român, alte 100 kilograme de cannabis. Urmând acelaşi tipar, drogurile au fost ascunse între cutiile de carton”, precizează Poliţia Română.

Împotriva şoferului român, în vârstă de 49 de ani, şi a altor doi  complici (cu cetăţenie turcă şi română), bănuiţi a fi membri ai grupării infracţionale, au fost emise mandate de arestare preventivă, la cererea procurorilor germani.

În urma cercetărilor realizate prin cooperare poliţienească internaţională s-a reuşit identificarea liderului grupării infracţionale, un cetăţean german de 37 de ani. Acesta a fost arestat în 10 ianuarie 2019, la Köln.

”Au fost efectuate şase perchezitii domiciliare şi la sediul firmelor  din Köln, Königswinter, Dormagen şi Berlin, context în care s-au descoperit, în plus faţă de numeroase mijloace electronice, şi o maşină de mare valoare, cu ascunzători fabricate, iar din apartamentul din  Köln al germanului de 37 de ani au fost confiscaţi în jur de 50.000 de euro, în numerar. De asemenea, pe parcursul percheziţiilor din Dormagen, s-a descoperit o plantaţie de interior cu aproximativ 1.000 de plante de cannabis”, mai spun poliţiştii.

În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că au existat, în trecut, opt transporturi, fiecare a câte 100 kilograme cannabis, din Spania spre Koln şi Berlin.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.