Autorităţile anunţă restrictii de trafic pentru maşinile mai mari de 7,5 tone, începând de joi seară, de la ora 23.00, până vineri la aceeaşi oră, pe teritoriul Ungariei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Măsura este luată de autorităţile ungare ca urmare a faptului că data de  15.03.2024 este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare. Totodată, menţionăm că, începând cu luna martie, pentru zilele de week-end (în fiecare sâmbătă, ora 23.00 până duminica, ora 23.00, ora României), autorităţile din statul vecin au reintrodus interdicţia circulaţiei autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, pe teritoriul lor”, transmite Poliţia de Frontieră.

Sursa citată a precizat că restricţiile nu se referă la mijloace de transport care fac transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatură.

În această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

Poliţia de Frontieră precizează că în aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

”La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, se mai arată în comunicat.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.