Circulaţia rutieră va fi restricţionată, joi seară, pe DN 15, între sensul giratoriu Promenada Mall din municipiul Târgu Mureş şi sensul giratoriu din localitatea Cristeşti, pentru demolarea prin implozie a unui turn de apă de la combinatul Azomureş. Autorităţile locale au impus o serie de restricţii în zonă, unele fiind valabile şi pentru pietoni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, joi, între orele 17:30-18:15, va avea loc scoaterea din funcţiunea definitivă şi demolare a unui turn de apă de pe platforma SC. Azomureş, prin implozie.

Ca urmare, circulaţia rutieră va fi oprită pe DN 15, între sensul giratoriu Promenada Mall din municipiul Târgu Mureş şi sensul giratoriu din localitatea Cristeşti. Autovehiculele vor fi redirecţionate pe ruta ocolitoare: Metro Târgu Mureş - DN 15J - A3 - Recea.

Primăria Târgu Mureş a arătat, într-o postare pe Facebook, că unul dintre cele trei turnuri de răcire a apei de pe platforma S.C. Azomureş S.A. va fi demolat, iar Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Târgu Mureş a stabilit planul de măsuri care va fi implementat.

Conform municipalităţii, restricţiile auto se aplică şi pentru transportul în comun, în zona Combinatului Azomureş, pe drumul E60 de la sensul giratoriu Metro - str. Gheorghe Doja până în comuna Cristeşti. De asemenea, este oprită circulaţia pietonală în zona combinatului, precum şi circulaţia pe calea ferată pe tronsonul staţia Târgu Mureş Sud – staţia Târgu Mureş, circulaţia auto şi pietonală, dar şi staţionarea auto în incinta Promenada Mall, zona de magazine Leroy Merlin, circulaţia salariaţilor şi a clienţilor din complexele comerciale Promenada Mall, Leroy Merlin, Decathlon, dar şi a celor aflaţi în staţiile de carburanţi. Totodată, se interzice alimentarea auto în staţiile de carburanţi din vecinătatea combinatului.

Potrivit planului de măsuri, pe durata operaţiunii reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă, ai forţelor de ordine, ai autorităţilor locale şi cei ai reţelelor de utilităţi publice: apă, gaze naturale, energie electrică vor fi prezenţi pentru a gestiona eventualele situaţii neprevăzute.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.