Mai multe recipiente inscripţionate azotat de argint au fost descoperite luni de poliţişti în urma unei acţiuni pe linia protecţiei mediului, pe terenul unei foste fabrici din Bistriţa, lângă o cale ferată dezafectată. De asemenea, în alte recipiente au fost găsite substanţe deocamdată neidentificate şi probabil periculoase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în colaborare cu Garda Naţională de Mediu au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia protecţiei mediului, în Bistriţa.

Echipele de control au descoperit 62 de recipiente cu volum între 150 ml şi 3 litri, dintre care patru aveau inscripţia "azotat de argint”, restul fiind susbstanţe neidentificate, posibil periculoase. 

Astfel, poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări pentru ”neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri”.

De asemenea, fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa Năsăud şi echipajului CBRN din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş pentru a verifica zona contaminată şi pentru a preleva probe pentru identificarea substanţelor chimice.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.