Toţi cei cinci răniţi în accidentul produs luni dimineaţă pe DN 1 B Buzău - Ploieşti, în localitatea buzoiană Merei, sunt în afara oricărui pericol, însă unii dintre ei au politraumatisme şi fracturi care necesită intervenţii chirugicale. Şoferul vinovat de producerea accidentului spune că în noaptea de duminică spre luni ar fi fost implicat într-o altercaţie în timpul căreia i s-ar fi pulverizat spray lacrimogen în ochi, iar după aproximativ o oră s-a urcat la volan şi a provocat accidentul soldat cu moartea a două persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit directorului medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Dragoş Porumb, la unitatea medicală au ajuns, luni dimineaţă, cinci persoane rănite în urma unui accident în lanţ  produs pe DN 1 B.

Conform sursei citate, una dintre victime a necesitat minime îngrijiri medicale, în timp ce ceilalti patru răniţi, care au vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, au numeroase traumatisme şi fracturi.

Şoferul responsabil de producerea accidentului are o fractură de şold care necesită operaţie şi recuperare ulterioară, dar toate victimele sunt stabile, fiind în afara oricărui pericol.

Conform lui Porumb, şoferul de 28 de ani, din Mizil, despre care poliţiştii spun că a provocat accidentul, este în stare de ebrietate. El le-a declarat medicilor care l-au preluat că în noaptea de duminică spre luni a fost implicat într-o altercaţie în timpul căreia i-ar fi fost pulverizat spray lacrimogen în ochi, iar după aproximativ o oră s-a urcat la volan.

Bărbatul a declarat că din această cauză la un moment dat nu ar mai fi văzut şi de aceea a lovit cele două autoturisme.

În urma testării cu aparatul Drager, poliţiştii au constatat în cazul acestuia o concentraţie alcoolică de 0. 77 miligrame per litru de alcool pur în aerul expirat.

Accidentul a avut loc în localitatea Merei, după ce un autoturism Volkswagen în care se aflau două persoane a intrat pe contrasens şi a lovit alte două autoturisme care veneau din sens opus. Prima maşină lovită a fost acroşată în partea stângă, iar cea de-a doua, un autoturism BMW, a fost lovită în plin şi aruncată în afara şoselei.

În urma impactului, şi-au pierdut viaţa două persoane din autoturismul BMW, iar alte cinci au fost rănite, suferind diverse fracturi şi traumatisme. Toţi cei cinci răniţi - două femei şi trei bărbaţi - au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la Spitalul Judeţean Buzău. Persoanele care şi-au pierdut viaţa sunt şoferul autoturismului BMW - un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Adjud - şi mama acestuia, în vârstă de 58 de ani. Cu ei în maşină se mai afla o tânără în vârstă de 25 de ani, care a fost rănită uşor în urma accidentului.

Persoanele aflate în cele două maşini lovite sunt membrii unei familii din judeţul Vrancea, care se întorceau din concediu de la munte.

Circulaţia pe DN 1 B în zona accidentului a fost blocată complet timp de peste două ore, în zonă formându-se coloane de maşini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.